Hyvän olon hoidot koskettavat meitä kaikkia, sukupuoleen, kokoon tai ikään katsomatta. Ulkoisesti ja sisäisesti.

Lymfahieronta

Tällä hetkellä Kauneuspisteestä ei saa vartalon lymfahierontaa, vaan lymfan hoitaa Fysioterapeutti Taina Lindman 

 

Mitä lymfahieronta on?

Ihmisen elimistö sisältää verenkiertojärjestelmän lisäksi myös imunestekiertojärjestelmän. Tämän järjestelmän tehtävänä on liikuttaa kehossa olevia nesteitä, kuona- ja rakennusaineita sekä puolustaa kehoa bakteereilta, viruksilta ja muilta elimistöön kuulumattomilta aineilta. Verenkierrossa pumppuna toimii sydänlihas, mutta immuunijärjestelmä tarvitsee ulkopuolista apua pitämään nesteet liikkeellä. Imunestekiertoon voidaan vaikuttaa ulkopuolisesti liikunnalla ja lymfahieronnalla.

Joka puolelle kehoa ulottuvan imusuoniston lisäksi järjestelmää ylläpitävät imusolmukkeet, joiden tehtävänä mm. on toimia suodattimena ja kerätä itseensä esim viruksia, jotteivat ne leviäisi ympäri kehoa aihauttaen sairastumista. Imusolmukkeita sijaitsee erityisen paljon pään ja kaulan alueella, lisäksi vatsassa ja kainaloissa sekä kyynär-, nivus- ja polvitaipeissa. Heikkoon imunestekiertoon voi olla useita syitä, esim. liikunnan puute, yksipuolinen rasitus tai liikarasitus, kylmyys, tulehdukset, tapaturmat, kiristävät vaatteet tai sukat, sairaudet esim. syöpä ja synnynnäiset syyt esim. rakenteelliset ahtaumat. Ja stressi.

Lymfahieronta vaikuttaa

Vaikuttaa imunestekierron lisäksi verenkiertoon, ihmisen puolustusjärjestelmään (immuniteettiin), sileään lihaksistoon sekä vegetatiiviseen hermostoon (suoliston toiminta, ruuansulatus, seksuaalitoiminnot, rentoutuminen). Juuri vegetatiivisen hermoston "heräämisen" vuoksi monet nukahtavat lymfahoidon aikana. Hierontaa suositellaan mm. turvotusten ehkäisyyn ja hoitoon, leikkauksia ennen ja jälkihoidoksi, arpien hoitoon, raskausarpien ennalta ehkäisyyn, turvotusten poistoon, myös raskausaikana, aknen, rosacean ja couperosan hoitoon, unettomuuteen, stressiin, lihassärkyihin, migreeniin, reumapotilaille, säärihaavapotilaille (kudoksen elintoiminnot paranevat), vanhenemisilmiöiden ehkäisyyn (solujen uusiutuminen nopeutuu, kudoksen elastisuus paranee) sekä ihon kimmoisuuden ylläpitoon laihdutusaikana ja nopeaan nesteiden poistoon, samoin paaston aikana. Burn out- stressistä kärsivien kannattaa ottaa hoitomuoto rentoutushoidoksi. Erinomainen hoito ennen ja jälkeen esteettisen kirurgian hoidoissa kuten esim. kasvojenkohotusoperaatioissa sekä rasvaimuissa.

Jos olet raskaana, ota ohjelmaasi lymfahieronta; sillä saat pois turvotusta sekä hieronta rentouttaa lihaksia, tukirankaa ja mieltä.

Suosittelen myös ennen leikkauksia ja leikkausten jälkeen, koska nestekierron elvytys vaikuttaa positiivisesti leikkausarpien ja elimistön paranemiseen.

Ota lymfahoito myös kauneusleikkausta ennen ja jälkeen, mustelmat ja turvotus häipyvät nopeammin.

Miten lymfa tehdään?

Lymfahieronta on pumppaava, kevyttä, käsin tehtävää hierontaa. Liian kova paino (vrt. perinteinen hieronta) saa aikaan imusuonten kasaantumisen, jolloin toivottua virtausta ei synny. Hoidon aikana ei pyritä vilkastuttamaan verenkiertoa, joten on tavallista, että hoidon jälkeen voi tuntea itsensä hieman viluiseksi ja ehkä jälkeen väsyneeksi. Hoito on erittäin rentouttavaa ja jotkut nukahtavat sen aikana. Muista juoda runsaasti vettä, jotta saat kuona-aineet ulos itsestäsi munuaisten kautta ja virkistäytyminen saasteista alkaa. Virtsaaminen lisääntyy, mikä on hoidon tarkoituskin. Jo yksikin hoitokerta on rentouttava ja tuo hyvää oloa.

Terveelle ihmiselle sarja kerran viikossa tai kaksi kertaa viikossa 3-5-10 sarjana tehostaa vaikutusta. Ylläpitohoito kuukauden tai kahden välein pitävät elimistön toiminnan kunnossa.

Erinomainen lahjahoito

Ajanvaraus

Lahjakorttipalvelu

Ajanvaraus (02 469 2503)